Kenyérlángos-, pizza-, tészta alaprecept
A Lányaim “Anya pizza”- nak hívják
- Könnyű
- Sajátrecept40-60 perc
- 2021-02-19113.84 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 113.84 |
kJ: | 482.59 |
Szénhidrát: | 23.85 |
Amelyből cukrok: | 0.25 |
Zsír: | 0.39 |
Amelyből telített zsírsavak: | 0.21 |
Rost: | 1.07 |
Fehérje: | 3.33 |
Só: | 0 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 12 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 1kk. ( csapott )Cukor kristály (általános)
- 2.5dlTej /Magyar/ 2,8 %
- 400gliszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
- 2.5dkgélesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A langyos tejbe feloldom a cukrot és abba morzsolom az élesztőt. Miután felfutott a lisztre öntöm és egy csipet sóval együtt összedolgozom. Hagyom kelni kb 30 percet letakarva. ( néha hogy gyorsítsam, vagy ráteszem a tálat a meleg radiátorra vagy meleg vízbe állítom ).
Miután megkelt egy pici olajat öntök a tepsi aljábba és kézzel széthúzgálom a tésztát. Ízlés szerint feléttel látható el, ez lehet sonka, kolbász, szalonna, hagyma, paradicsom, paprika, tojás, sajt stb. Egy sütő tepsi méretbe kb 1 cm vastag lesz a tészta sütés után. Előmelegített sütőben 180 fokon kell sütni. Mire pirosodni kezd a sajt a tetején addigra megsült a tészta is. Én 12 szelettel számoltam a tápanyag számításnál.
Receptajánló
Nagyon jó!
5 Csillag.